Predstavljeni ekološki projekti grada Kragujevca

kragujevac.rs

U utorak 29. septembra 2015. godine u Skupštini grada Kragujevca prezentovana su dva ekološka projekta „Reakcija – reciklažna akcija“ i „Integracija mladih sa poremećajem u ponašanju kroz vršnjačku grupu“.

Član Gradskog veća za zaštitu životne sredine grada Kragujevca gospodin Vladimir Maksimović izjavio je da projekat „Reakcija – reciklažna akcija“ ima visok stepen održivosti, kao i da u njemu učestvuje veliki broj učenika osnovnih škola i polaznika predškolskih ustanova. U okviru projekta, učenici će biti informisani o značaju reciklaže i upravljanju otpadom, a biće nabavljeno i 40 žičanih kontejnera za reciklažu. Projekat će trajati do 15. novembra 2015. godine, a realizuje se uz podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Kada je reč o projektu „Integracija mladih sa problemom u ponašanju kroz vršnjačku grupu“, cilj je da se kroz ekološke radionice mladi sa problemom u ponašanju vrate u društveno priznate tokove. Koordinator projekta gospođa Jasmina Čobanović je ovom prilikom istakla da će korisnici projekta biti mladi koji su na evidenciji Centra za socijalni rad „Solidarnost“, kao i da će projekat trajati četiri meseca. Projekat se realizuje u saradnji Prve tehničke škole u Kragujevcu, ekološke organizacije CEOOR i Eko parka Ilina voda.

Sandra Jovićević

foto: kragujevac.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti