„Biodiverzitet“ – foto konkurs

biodiverzitet zzps.rs

Zavod za zaštitu prirode Republike Srbije sredinom septembra 2015. godine raspisao je Internacionalni foto konkurs „Biodiverzitet“.

Svi zainteresovani fotografi mogu poslati svoje fotografije u okviru četiri kategorije: divlji svet, crvena lista, pejzaži i ljudi. U okviru kategorije divlji svet biće prihvaćene fotografije retkih i nesvakidašnjim momenata u biljnom i životinjskom svetu koje kreativno ističu karakter i ponašanje određene vrste u njenom prirodnom staništu; u okviru kategorije crvena lista zainteresovani mogu podneti fotografije retkih vrsta i ekosistema; fotografije pejzaža trebalo bi da prikažu prirodu, dok fotografije u okviru kategorije ljudi moraju prikazati raznolikost i običaje ljudske vrste.

Fotografije se mogu poslati na konkurs do 15. oktobra 2015. godine, a najboljih 25 radova biće izloženo u okviru Trećeg svetskog kongresa biodiverziteta koji se održava od 26. do 29. oktobra 2015. godine na Mokroj Gori.

Foto konkurs „Biodiverzitet“ organizuje Zavod za zaštitu prirode uz podršku društva National Geographic i kompanije CANON.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

foto: zzps.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti