Predstavljen ekološki projekat SKAR u Vršcu

Foto: evrsac.rs

U Hemijsko-medicinskoj školi u Vršcu održana je deseta radionica u okviru projekta SKAR projekta pod nazivom Sakupljaža, kalkulaža, ambalaža i reciklaža (SKAR).

U okviru radionice učenicima je predstavljena tematika upravljanja otpadom, sa posebnim naglaskom na problem ambalažnog otpada, te njegovom negativnom uticaju na životnu sredinu sa jedne strane, ali i na ekonomska vrednost otpada sa druge strane. Osim teoretskog dela, radionica je imala i praktični deo u okviru koga su đaci imali priliku da nauče kako da obave proračun količina nastalog ambalažnog otpada u svom gradu, kao i u svojoj školi. U cilju promovisanja reciklaže, kao ilustracija dobre prakse i inspiracija za učesnike radionice da i sami naprave nešto slično, emitovan je i video materijali koji su napravili učenici osnovnih i srednjih škola u SAD.

Projekat SKAR sprovode članovi Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine (Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad) uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih američkih država.

izvor: evrsac.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti