Predstavljanje projekata energetske efikasnosti Opšte bolnice u Subotici

bolnica subotica

U prostorijama Pokrajinske vlade u ponedeljak 29. septembra 2014. godine biće održana prezentacija projekta postavljenih solarnih kolektora za zagrevanje sanitarne tople vode u Opštoj bolnici u Subotici. Biće predstavljen i projekat „Uštede energije i uspostavljanja stabilne i sigurne proizvodnje pare“ u istoj ustanovi.

Memorandum o početku realizacije projekta za izgradnju solarnog postrojenja za pripremu sanitarne tople vode u subotičkoj bolnici potpisan je još 2012. godine. Na krovu bolnice postavljena su 144 solarna kolektora, a izvođač radova je bila firma „Amiga“ iz Kraljeva zajedno sa kompanijom „SMB gradnja“ iz Subotice.

Vrednost ovog projekta je 29 miliona dinara od kojih je 21 milion dinara obezbeđen putem Fonda za zaštitu životne sredine, dok je 8 miliona dinara donirao sam grad. Postrojenje za pripremu sanitarne tople vode u ovoj bolnici godišnje će doneti uštedu od oko 2,5 miliona dinara, a isplatiće se u roku od 7 godina.

U ponedeljak će biti potpisan i ugovor o sufinansiranju projekta „Uštede energije i uspostavljanja stabilne i sigurne proizvodnje pare“ u Opštoj bolnici u Subotici između Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i Opšte bolnice u Subotici. Vrednost ovog projekta iznosi 21 milion dinara.

Sandra Jovićević

foto: gradsubotica.co.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti