Pouzdano napajanje vetroparkova zahvaljujući kompaniji ABB

ABB jača svoju partnersku mrežu i obezbeđuje pouzdano napajanje vetroparkovima u Srbiji. Švajcarsko-švedska kompanija je udružila snage sa srpskom inženjerskom kompanijom Energotehnika Južna Bačka, u obezbeđenju pouzdanog napajanja vetroparka Kovačica.

Foto: ABB

ABB je realizovao značajnu isporuku inženjerskoj kompaniji Energotehnika Južna Bačka. Predmet isporuke bilo je srednjenaponsko gasom izolovano rasklopno postrojenje (GIS) i predstavlja deo ABB-ove neprekidne ekspanzije globalnog partnerskog programa OEM (Original Equipment Manufacturer) proizvodnje razvodnih ormana.

ABB je isporučio srednjenaponske ćelije iz familije ZX, koje su instalirane u trafo stanici 33/220kV u sastavu vetroparka Kovačica. Kovačica je jedan od najvećih vetroparkova u Srbiji, koji je u potpunosti operativan. To je potpuno nova, moderna elektrana u Srbiji u kojoj se energija dobija iz obnovljivih izvora. Vetropark se sastoji od 38 turbina ukupnog potencijalnog kapaciteta snage od 104,5 MW, a nalazi se u Vojvodini, jednoj od najpovoljnijih oblasti u Srbiji što se tiče vetropotencijala.

ABB-ov obim isporuke predstavljali su standardni delovi gasom izolovanog postrojenja tipa ZX0.2 i Relion® zaštitni releji iz serije 620. Srpska inženjerska kompanija Energotehnika Južna Bačka, u svojim pogonima, prilagodila je niskonaponske odeljke ćelija u skladu sa konačnim specifikacijama krajnjeg korisnika.

ABB već poseduje veliki broj dugoročnih partnerstava sa OEM i proizvođačima razvodnih ormana u Evropi i širom sveta. Partnerska mreža dodatno ubrzava ekspanziju ABB-ovih tehnologija i rešenja koja su usmerena na korisnike na lokalnim tržištima kroz renomirane kompanije koje su lideri u industriji.

„Ove godine smo dodatno ojačali i proširili naš partnerski program u Evropi“, izjavio je Alesandro Palin, Direktor poslovne linije Distributivnih rešenja u okviru poslovne jedinice Elektrifikacija. „Proverene tehnologije ABB-a u kombinaciji sa lokalnom podrškom našim korisnicima nude rešenja za bezbedne, pametne i pouzdane distributivne mreže električne energije.“

Izvor: ABB

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti