Potrebno kompletirati kanalizacionu mrežu da bi se pustio u rad kolektora Kula – Vrbas

nasemesto.rs kolektor kula vrbas

Iako je centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Kula – Vrbas trebalo da bude pušteno u rad još 2012. godine, to još uvek nije učinjeno.

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine gospodin Slobodan Puzović izjavio je da je do sada šest naseljenih mesta u opštini Vrbas trebalo da imaju kanalizacionu mrežu i budu priključena na centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. On je dodao da problem predstavlja i usporena dinamika radova na liniji za prečišćavanju mulja, tako da linija vode i linija mulja ne funkcionišu u skladu sa projektom. Prema njegovim rečima, da bi kolektor bio pušten u rad neophodno je kompletirati kanalizacionu mrežu, odnosno priključiti korisnike na potisni kolektor, kao i kompletirati liniju vode i liniju mulja.

Podsetimo, početkom juna ove godine završena je izgradnja V faze kolektora Kula – Vrbas. Magistralni kolektor između Kule i Vrbasa završen je krajem prošle godine, a njegova vrednost iznosi oko 15 miliona evra. Ovo postrojenje bi trebalo da prikuplja sve sanitarne i industrijske vode kao i otpadne vode iz domaćinstava koji su priključeni na mrežu kanalizacije, a zatim da ih prerađene ispušta u Veliki bački kanal.

Sandra Jovićević

foto: nasemesto.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti