Dodela slobodnog kapaciteta za solarne elektrane 9. septembra 2015. godine

mre zelenasrbija.rs

Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije objavilo je 13. avgusta 2015. godine obaveštenje o sprovođenju novog postupka raspodele slobodnog kapaciteta utvrđenog na osnovu Pravilnika o utvrđivanju slobodnog kapaciteta uvećanog za vrednost instalisane snage elektrana za koje je prestao privremeni status povlašćenog proizvođača električne energije od 6. marta 2015. godine.

U Pravilniku koji je stupio na snagu 14. marta 2015. godine navedeno je da slobodni kapacitet iznosi 50,5kW za solarne elektrane na objektu do 30kW. Osim toga, istaknuto je da se slobodni kapacitet raspodeljuje prema vremenskom redosledu podnošenja zahteva za sticanje privremenog statusa povlašćenog proizvođača, odnosno povlašćenog proizvođača.

Iako je bilo predviđeno da se slobodni kapacitet raspodeli sredinom marta 2015. godine to nije učinjeno zbog toga što nije bilo moguće odrediti vremenski redosled podnošenja zahteva, tako da će kapacitet biti raspodeljen 9. septembra 2015. godine. Svi zainteresovani mogu podneti zahtev na jednom šalteru pisarnice u ulici Kralja Milana 36 u Beogradu od 7:30 do 15:30 časova 9. septembra 2015. godine.

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je da će pravilo o podnošenju zahteva na jednom šalteru važiti i za ubuduće raspodele slobodnog kapaciteta za solarne i vetroelektrane.

Sandra Jovićević

foto: zelenasrbija.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti