Potpisani ugovori za sprovođenje projekata iz oblasti zaštite životne sredine

potpisivanje ugovora eko.minpolj.gov.rs

U petak 18. septembra 2015. godine potpisani su ugovori o sufinansiranju između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i organizacija civilnog društva.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da su sredstva u iznosu od sko 20 miliona dinara dodeljena za 45 projekata.

Šef kabineta Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospodin Andrej Bojić dodao je da je bitno nastaviti rad na podizanju svesti i edukaciji građana o zaštiti životne sredine kako bi se dostigli planirani ciljevi.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije raspisalo je Javni konkurs za sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnih društva u oblasti zaštite životne sredine krajem maja 2015. godine. Prema navodima resornog ministarstva, na konkurs je pristiglo 246 prijava iz oblasti zaštite prirodnih vrednosti, zaštite zemljišta, zaštite voda, upravljanja otpadom, sprovođenja Arhuske konvencije, uticaja životne sredine na zdravlje ljudi i promocije zelene ekonomije.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti