Potpisani ugovori za dodelu sredstava za energetski održive farme mlečnih krava

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine krajem prošle nedelje doneo je Odluku o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi mlečnih krava.

Sredstva u iznosu od oko 30 miliona dinara dobilo je 48 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji AP Vojvodine. Sredstva se mogu koristiti za adaptaciju postojećeg sistema za zagrevanje potrošne tople vode (ili hlađenje mleka) ili za rekonstrukciju postojećeg sistema za grejanje tople potrošne vode (ili hlađenje mleka) dodavanjem sistema rekuperacije toplote i sistema sa solarnim kolektorima.

Cilj ovog konkursa je unapređenje i osavremenjivanje poljoprivredne proizvodnje kroz revitalizaciju postojećih sistema za zagrevanje na farmama, povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda, poboljšanje energetske efikasnosti, smanjenje emisije štetnih gasova, sigurnije snabdevanje električnom energijom, iskorišćenje obnovljivih izvora energije.

Podsetimo, konkurs je raspisan 5. decembra 2014. godine, a svi zainteresovani mogli su da se prijave do 20. decembra 2014. godine.

Ugovori između pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine i predstavnika 48 poljoprivrednih gazdinstava o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi mlečnih krava potpisan je 29. decembra 2014. godine.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti