Potpisan ugovor o nabavci hardvera i softvera za sistem upravljanja kvalitetom uglja na kopu „Tamnava-Zapadno polje“

EPS

JP „Elektroprivreda Srbije“ i kompanija ABB potpisali su danas 29. oktobra 2015. godine ugovor o nabavci hardvera i softvera za sistem upravljanja kvalitetom uglja na kopu „Tamnava-Zapadno polje“.

Direktor EPS-a gospodin Aleksandar Obradović izjavio je da je EPS ovim ugovorom pokazao da je efikasna i odgovorna kompanija koja brine o zaštiti životne sredine, sopstvenim resursima, kao i da se time povećava efikasnost sistema i unapređuje poslovanje.

Direktor za rudarske sisteme kompanije ABB gospodin Frank Šamer istakao je da kompanija ABB posluje u Srbiji već 15 godina, kao i da će se realizacijom ovog projekta doprineti unapređenju rada kako bi kop „Tamnava-Zapadno polje“ postao jedan od najmodernijih.

U saopštenju je navedeno da je tender za nabavku opreme pripremljen i sproveden po proceduri Nemačke banke za obnovu i razvoj (KfW), a da je primena ekološkog sistema za upravljanje kvalitetom uglja deo šireg projekta unapređenja zaštite životne sredine u RB „Kolubara“ čija je vrednost 181 milion evra.

Ugovor je vredan 4,88 miliona evra, a realizuje se u okviru projekta „Energetska efikasnost primenom ekološkog sistema za upravljanje kvalitetom uglja u RB „Kolubara“. Projekat „Energetska efikasnost primenom ekološkog sistema za upravljanje kvalitetom uglja“ se finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (80 miliona evra), Nemačke banke za obnovu i razvoj (65 miliona evra), EPS obezbeđuje 27 miliona evra, a 9 miliona evra je bespovratna pomoć Vlade Nemačke.

Sandra Jovićević

foto: eps.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti