Potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom Simens

sim Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, generalni direktor kompanije Simens Udo Ajhlinger i generalni savetnik i direktor pravne službe ove kompanije Dušan Đorđević potpisali su juče u Starom dvoru Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Gradonačelnik Siniša Mali istakao je da će sporazum omogućiti lakše ostvarivanje ciljeva održivog razvoja grada Beograda u oblastima tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja.

– Grad Beograd ulaže velike napore u modernizaciju i održivi razvoj i zbog toga smo, na primer, i sproveli nabavku pet električnih autobusa, koji ne zagađuju okolinu. Trudimo se da stvorimo održivi grad i siguran sam da će nam ovaj sporazum sa Simensom pomoći u velikoj meri. Simens je poznat u svetu po tehničkim unapređenjima, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda, kao i usluga u oblastima energetike, saobraćaja i informacionih tehnologija, koja integrisana omogućavaju održivi razvoj većih gradova – rekao je gradonačelnik. Generalni direktor kompanije Simens Udo Ajhlinger naglasio je da se veoma raduje saradnji sa Gradom Beogradom koji je prepoznao značaj uključivanja tehnološkog partnera u ranoj fazi planiranja razvoja. Gradovi koji su to uvideli postaju konkurentniji i održiviji, postaju takozvani „pametni gradovi“.

Simens je partner gradovima širom sveta, partner koji ima mogućnost da ponudi najefikasnija i ekonomski najadekvatnija – „ključ u ruke“ – rešenja, na jednom mestu. Na osnovu ovog sporazuma strane će razmenjivati informacije o tehničko-tehnološkim trendovima u primeni inovativnih, energetskih efikasnih i pouzdanih proizvoda i rešenja za grad Beograd. Ukoliko je Grad Beograd zainteresovan da takva rešenja primeni, Simens će predstaviti analize i iskustva na sličnim projektima sprovedenim u drugim prestonicama i većim gradovima Evrope gde je Simens uključen.

V.V.

Izvor: www.studiob.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti