Poseta ŠOSO „Milan Petrović“ u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Foto: ekourb.vojvodina.gov.rs

U okviru poseta vaspitno-obrazovnim ustanovama koje su prijavljene za učešće u Programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za školsku 2016/2017. godinu, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Brankica Tabak, zamenica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Milka Budakov, sa Milanom Gatarić i Tamarom Orlović iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, posetile su 4. maja 2017. godine Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika iz Novog Sada.

Direktorka škole, mr Slavica Marković, sa svojim saradnicima predstavila je aktuelna dešavanja i organizacionu šemu škole, a posebno su istaknute specifičnosti objekta u Čeneju, koji je sedište Edukativnog kampa, kao i najveće senzorne bašte na Balkanu, koja se nalazi u dvorišu OŠ „Milan Petrović“. Izgradnju senzorne bašte, koja pomaže osobama sa senzornim invaliditetom, omogućili su Ministarstvo spoljnih poslova Italije i Pokrajina Emilija-Romanija u okviru Programa Podrške politici za decu i mlade u Srbiji.

Prilikom obilaska škole, predstavnicima Pokrajinske vlade prikazan je deo službi koje pružaju usluge edukacije i rehabilitacije dece, mladih i odraslih, a posebno je istaknut značaj reciklažnog centra za električni i elektronski otpad, radionice za izradu predmeta od recikliranog papira i proizvodnju ekološkog sapuna.

izvor: ekourb.vojvodina.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti