Pokrajinski zavod za zaštitu prirode dobio priznanje na festivalu „Green movie“

Foto: pzzp.rs

Na nedavno završenom prvom Festivalu spotova o prirodi „Green movie“ na festivalu Nišville 2017 u Nišu dokumentarni kratki filmovi Koviljsko petrovaradinski rit i Nacionalni park Fruška gora u produkciji Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode iz Novog Sada dobili su prestižno Priznanje za najbolji autorski rad. Snimatelj i reditelj ovih dokumentarnih filmova je biolog dr Oliver Fojkar, montažu potpisuje Saša Medovarski (Studio Prizma), a pomoć u realizaciji filmova su pružili mnogobrojni stručni saradnici Zavoda.

Organizator festivala „Green movie“ je bio Zavod za zaštitu prirode Srbije i Nišville Jazz Festival. Festival je održan od 10. do 13. avgusta 2017. godine u Niškoj tvrđavi. Tokom festivala je prikazano oko trideset spotova i kratkih promotivnih filmova o zaštićenim područjima, akcijama ili kampanjama za unapređenje prirode, kao i akcijama zaštite divlјih bilјnih i životinjskih vrsta

Cilј organizacije Festivala spotova o prirodi u okviru Nišvilla je bio širenje svesti, kako domaće tako i svetske javnosti o lepotama i značaju prirode Srbije kako bi se odlučili za posetu i obilazak naših prirodnih dobara. Takođe, i da se motivišu svi akteri u zaštiti i promociji prirode da jedinstvenost određenog područja prikažu javnosti kroz formu spota koji pruža informativnost kroz umetničku kreativnost autora.

izvor: pzzp.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti