Pohvalite se svojim delom – Natura 2000 u kadru

Vreme brzo prolazi kada radimo stvari u kojima uživamo. Naš foto-konkurs „Natura 2000 u kadru“ sada je u osmoj nedelji, a ljubitelji fotografije i prirode i tokom minule sedmice poslali su nam stotinu novih trenutaka u prirodi zabeleženih veštim okom autora.

Ako ste među onima koji nam još uvek nisu poslali svoje fotografije – požurite i pošaljite ih do 27. novembra, do kada traje naše foto-konkurs. Možete poslati više fotografija, broj nije ograničen.

Zabeležite neki nezaboravan trenutak u prirodi, biljke, životinje, vode i vodne resurse ili aktivnosti čoveka u prirodnom okruženju. Sve što Vam se učini zanimljivim i za šta mislite da na pravi način predstavlja prirodne lepote naše zemlje. Svoje fotografije šaljite putem linka i očekujte neku od nagrada.

1. Nagrada 60.000 dinara
2. Nagrada 45.000 dinara
3. Nagrada 35.000 dinara

Energetski portal organizuje foto-konkurs zajedno sa projektom „EU za Naturu 2000 u Srbiji“ sa namerom da se široj publici pokažu prirodne lepote Srbije i da se sugrađani podsete na važnost očuvanja raznovrsnosti i životinjskog sveta.

Kao i svake nedelje, pristigle fotografije ocenjivaće naš stručni žiri koji će nedeljno birati po tri snimka koja će se takmičiti u finalu. O tome koliko je značajan ovaj foto-konkurs i zašto je važno da se fokusiramo na prirodu, ove nedelje razgovarali smo sa članicom žirija i glavnom urednicom Energetskog portala, Nevenom Đukić.

„Nama u Energetskom portalu foto-konkurs je veoma važan, jer na indirektan način pokušavamo da vratimo ljude prirodi i podsetimo ih na značaj očuvanja okruženja“, kaže Nevena. Ona smatra da se kroz ovaj konkurs promovišu i lepote Srbije na koje do sada nismo obraćali dovoljno pažnje sve do novonastale situacije sa koronavirusom. „Posebno nas raduje činjenica da veliki broj mladih ljudi prati naš rad, konkuriše i šalje fotografije. To nam govori da se svest o značaju prirode u Srbiji menja“, dodaje Nevena Đukić.

Njene kolege u žiriju su: vođa projektnog tima „EU za Naturu 2000 u Srbiji“ Ana Injigo, projektni menadžer u Delegaciji EU u Srbiji zadužen za portfolio zaštite životne sredine i klimatskih promena Antoan Avinjon, koordinatorka projekta u Ministarstvu zaštite životne sredine Snežana Prokić, fotograf Bojan Džodan i multimedijalna umetnica Mina Radović. Oni nemaju lak zadatak da između stotina vrsnih fotografija odaberu samo tri finaliste svake nedelje.

Mreža Natura 2000 je međunarodna ekološka mreža zaštićenih područja koja su svrstana u dve kategorije shodno Direktivi o staništima i Direktivi o pticama. Projekat podržava Ministarstvo zaštite životne sredine da uspostavi prvu listu potencijalnih lokacija u Srbiji koje će biti deo evropske mreže Natura 2000.

Jedan klik deli Vas od nagrade – slikajte svoj deo prirode i pokažite svima gde uživate!

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti