Područje vetroelektrane “Jasikovo” stavljeno na javni uvid

Foto-ilustracija: Unsplash (Andrew Schultz)

Opština Majdanpek stavila je na rani javni uvid plan detaljne regulacije područja vetroelektrane “Jasikovo” koji bi trebalo da bude izgrađen na teritoriji opštine.

Prema navodima iz ovog plana, vetroelektrana “Jasikovo” bi trebalo da bude izgrađena na teritorijama Majdanpeka i Žagubice i trebalo bi da ima 16 vetrogeneratora. Planirana snaga vetroelektrane (okvirno 70 MW) zahteva izdavanje lokacijskih uslova i građevinske dozvole od Ministarstva rudarstva i energetike.

Investitor Jasikovo d.o.o. Beograd krajem prošle godine započeo je merenje potencijala vetra lokaciji Šoš na teritoriji opštine Majdanpek. Kako se navodi, istraživanje je pokazalo da postoji energetski potencijal vetra koji može da se iskoristi. 

Rani javni uvid traje do 28.02.2023. godine, elaborat za rani javni uvid je izložen svakog radnog dana, od 7 do 15 časova, u zgradi Opštinske uprave opštine Majdanpek, kao i na internet strani Opštine Majdanpek.

Pročitajte još:

Primedbe i sugestije na izloženi elaborat mogu se dostaviti tokom trajanja ranog javnog uvida u pisanom obliku, Opštinskoj upravi opštine Majdanpek, Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo, stambeno – komunalne i inspekcijske poslove, 19250 Majdanpek, ul. Svetog Save bb, lično na pisarnici ili poštom, zaključno sa 28.02.2023. godine.

Za više informacija pogledajte ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti