Podkast “Autopriče” – Elektrifikacija je neophodna, tri miliona evra za subvencije  

Foto: Printscreen/Youtube

Cene automobila, isporuka, najprodavanije vozila, električna vozila, subvencije za njih i razvijenost mreže punjača u Srbiji su neke od tema o kojima su u prvoj epizodi podkasta „Autopriče“ razgovarali Miloš Maksimović i Aleksandra Đurđević, direktorka Delta Auto Grupe i predsednica Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova.

Kroz sat vremena autor podkasta pokušao je da sazna kada će se normalizovati stanje na tržištu novih automobila što se tiče rokova isporuke, kao i koja su očekivanja što se tiče elektrifikacije saobraćaja kod nas. 

Kako su istakli u svetu se sve kreće u smeru elektromobilnosti i “proizvođači guraju na tu stranu”. Aleksandra Đurđević je istakla da je elektrifikacija veliki izazov i da se uporedo mora raditi i na razvoju infrastrukture koja u našoj zemlji mora da se ubrza.

Kako je Đurđević istakla, subvencije za nabavku električnih i hibridnih automobila su veoma bitne i one koje postoje u Srbiji su izuzetno dobre na nekom evropskom nivou. Posebno se osvnula na pregovore da se procedura pojednostavi jer je u ovakvim projektima kontinuitet ključan.

“Interesovanje postoji, ali neki klijenti odustanu zbog procedura. Sa ovim subvencijama nije idalno, ali budžet mora da prati rast prodaje, ali nažalost on je iz godine u godinu isti i sledeće godine bi trebalo da bude veći, moje mišljenje je da bi on trebalo da iznosi tri miliona evra”, kaže Aleksandra Đurđević.

Prvu epizodu podkasta „Autopriče“ možete poslušati ovde. 

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti