Počinju prijave za Školu humane ekologije

Foto: ozon.org.me

Ekološki pokret ,,Ozon” iz Crne Gore poziva mlade od 18 do 30 godina da se prijave za učešće u programu ,,Škola humane ekologije”, koji će se od 1. septembra do 24. decembra ove godine realizovati u Nikšiću i Podgorici.

Glavni cilj programa ,,Škola humane ekologije“ je povećanje interesovanja omladine za humanu ekologiju kako bi se posredno i uticalo na veću angažovanost mladih u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine.

Ciljna grupa su učenici završnih razreda srednjih škola sa sedištem u Nikšiču i Podgorici i studenti državnog i privatnih univerzitetaa u Crnoj Gori, društveno aktivni kroz organizacije civilnog društva ili neformalne grupe koje su javno aktivne.

Glavne aktivnosti programa su interaktivne edukativne radionice, koje će se kroz tri tematska modula organizovati u Nikšiću i Podgorici, a uz primenu posebno razvijenog metoda ,,humane biblioteke“ na kom će putem javnog poziva izabrani polaznici, njih 26, imati mogućnost da od referentnih predstavnika relevantnih institucija i organizacija dobiju osnovne i specifične informacije o humanoj ekologiji, garantovanim pravima u kontekstu učešća u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine, izazovima u aktuelnim procesima i javnim politikama, kao i iskustvima relevantnih i javno angažovanih institucija i pojedinaca.

Dve studijske posete relevantnim domaćim i međunarodnim institucijama i dve terenske akcije povodom obeležavanja važnih ekoloških datuma imaće za cilj i predstavljanje polaznika i generacije javnosti i prilika da se upoznaju sa nadležnostima i mogućnostima komunikacije sa donosiocima odluka, medijima i širokom javnošću.

Rok za slanje prijava je 1. septembar 2017. godine.

izvor: ozon.org.me

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti