Počinje rekonstrukcija vrelovoda u Kikindi (FOTO)

Foto: Kikinda.org.rs

Direktor JP „Toplana“ u Kikindi, Miroslav Čičulić, saopštio je danas nekoliko dobrih vesti svojim sugrađanima.

Više od 3.000 korisnika daljinskog grejanja mogu do kraja godine da budu spokojni. Do tada se ne očekuje korekcija cena. Krajem avgusta počeće rekonstrukcija dela vrelovodne mreže od nekadašnjeg bioskopa „Zvezda“ do „Srbijateksa“.

– Ograničeni smo sredstvima, pa ćemo do kraja septembra, na toj trasi, realizovati 70 odsto planiranih radova. Deo novca, u iznosu od oko 1,8 miliona dinara, lokalna samouprava morala je da preusmeri u rekonstrukciju najkritičnije trase toplovoda u delu ulice Braće Tatić, u dužini od oko 160 metara – rekao je Čičulić i dodao da će radovi početi oko 1. septembra.

Na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vovodine, kikindskoj „Toplani“ su u maju odobrena sredstva za taj posao. Nakon svih neophodnih procedura neimari će se uskoro latiti posla.

– Ukupna vrednost radova iznosi oko 17,3 miliona dinara, a oni će se okončati do početka nove grejne sezone. Tokom maja i juna smo realizovali prvi deo remontnih aktivnosti. U tu svrhu je utrošeno oko 5,5 miliona dinara – saopštio je Čičulić, prenosi portal Kikinda.

Foto: Kikinda.org.rs

„Toplana“ od potrošača potražuje oko 57 miliona dinara, dok njihove obaveze prema „Srbijagasu“ iznose oko 38 miliona. Na tu sumu treba dodati još oko 1,8 miliona, koji se tiču tekućih troškova. Direktor „Toplane“ osvrnuo se i na naplatu.

– Komori izvršitelja dosad smo predali oko 200 zahteva za utuženje , dok smo na adrese naših korisnika poslali 243 opomene – zaključio je Čičulić.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti