Počinje prolećna akcija čišćenja Beograda

Velika prolećna akcija čišćenja grada počinje na više lokacija u Beogradu.

Foto: pixabay

Grad Beograd tradicionalno na proleće organizuje ovakve akcije, a ovog puta u njoj će zajedno sa funkcionerima grada učestvovati radnici JVP „Srbijavode”, JKP „Gradska čistoća”, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, JKP „Zelenilo – Beograd”, JVP „Beogradvode”, Vodoprivrednog preduzeća „Galovica” i Vodoprivrednog preduzeća „Sibnica”.

Akcija je dobar primer saradnje između grada i republike, a podršku će dati i udruženja „Klub kej”, „Ljubitelji Save i Dunava” i „Ulice za bicikliste”, kao i javne ličnosti.

Danas i sutra planirano je čišćenje nekoliko lokacija na priobalju Save i Dunava, kao i kanal Vizelj u Borči.

Prvi dan akcije čišćenja, obuhvata lokacije od Rečne mornarice do hotela „Jugoslavija”, kao i lokaciju od Rečne mornarice ka Brankovom mostu.

Drugog dana akcije čišćenja, u nedelju, biće obuhvaćene dve lokacije: Čukarički rukavac, od uliva Topčiderske reke, ispod novog mosta, do mosta „Gazela”, dok je druga lokacija kanal Vizelj u Borči.

Grad Beograd poziva građane da daju svoj doprinos i pridruže se čišćenju, kako bi zajedno sa predstavnicima gradskih vlasti i radnicima preduzeća učinili Beograd uređenijim, kako se navodi i u sloganu akcije – „Za lepši i čistiji Beograd”.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti