Počinje procena štete u Petrovcu na Mlavi

Život u Petrovcu na Mlavi se normalizuje, nakon poplava, ali posledice ostaju. I sinoć je padala jaka kiša pa su delovi sela Busur i Tabanovac poplavljeni.

Foto-ilustracija: Pixabay

Nakon prošlonedeljenih poplava usled kojih je došlo i do pucanja brane na Mlavi, danas počinje procena štete u selima u opštini Petrovac na Mlavi. Poplavljeno je nekoliko hiljada domaćinstva u 10 sela u samom Petrovcu i pričinjena je velika materijalna šteta.

Nakon prošlonedeljenih poplava usled kojih je došlo i do pucanja brane na Mlavi, danas počinje procena štete u selima u opštini Petrovac na Mlavi. Poplavljeno je nekoliko hiljada domaćinstva u 10 sela i samom Petrovcu i pričinjena je velika materijalna šteta.

Ministarstvo poljoprivrede je najavilo pomoć i u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja biće napravljen program kao što je to urađeno u Obrenovcu 2014. i 2015. godine.

Situacija u Petrovcu na Mlavi se polako normalizuje, ali su posledice ostale. I sinoć je padala jaka kišra u okolini Petrovca i delovi sela Busur i Tabanovac su poplavljeni.

Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić je rekao da je vanredna situacija i dalje na snazi.

„Sinić između 19.30 i 20 časova jaka kiša pala je u Busuru i Tabanovcu, pa su sela polavljena“, rekao je Nedinić.

Prema njegovim rečima, intezitet vode se smanjio pa nije ugrožen Petrovac.

„Danas se formoira komisija za procenu štete, veliki broj regionalnih i lokalnih puteva je uništen, fizička lica su pretrpela veliku štetu. U ovom trenutku ne mogu precizno da se izjasnim po pitanju procene štete“, rekao je Nedinić.

Izvor: RTS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti