Počinje ekološki projekat ,,Leskovac – Grad za primer”

Foto: gradleskovac.org

Nevladina organizacija ,,Porečje“ iz Vučja, radeći na poboljšanju socio-ekonomskog položaja sakupljača sekundarnih sirovina u Leskovcu predstavila je svoj novi projekat ,,Leskovac – Grad za primer”.

Cilj projekta jeste da se udruženju ,,Marko Crni” obezbedi adekvatan i opremljen prostor za privremeno skladištenje otpada (u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom) kako svojim radom ne bi činili veću štetu no korist životnoj sredini. To će, ujedno, učiniti da više njih uđe u udruženje i da samim tim i povećaju svoje kapacitete, a dobijanje prostora za privremeno skladištenje je i jedan od koraka ka dobijanju dozvole za legalno obavljanje ove delatnosti.

Ovo udruženje projekat realizuje u partnerstvu sa konzorcijumom organizacija civilnog društva koji predvodi Trag fondacija u saradnji sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju, Media i reform centrom Niš, Forumom civilne akcije FORCA, Evrokontaktom, Centrom za razvoj civilnog društva, Timočkim omladinskim centrom, Edukativnim centrom Kruševac i Proaktivom.

izvor: jugpress.com

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti