Počeo ekološki kamp u Zrenjaninu

Foto: zrenjanin.rs

U Belom Blatu u Zrenjaninu drugu godinu za redom organizovan je prirodnjački kamp pod nazivom „Ekološke karakteristike vodenih ekosistema u okolini Zrenjanina”.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina gospodin Duško Radišić je ovom prilikom istakao da se danas obeležava dan Ekološkog duga planete, koji ukazuje na problem koji postoji od 70-tih godina prošlog veka, a podrazumeva potrošnju prirodnih resursa planete u većoj meri nego što ona može da obnovi, naš zadatak je da to sprečimo i obnavljamo resurse koji su neophodni za život. Deca na ovakvim radionicama uče da se odgovorno ponašaju prema planeti, a mi se nalazimo u srcu našeg najvećeg ekološkog bisera, Carskoj bari i trudimo se da određenim aktivnostima sprečimo smanjenje vodenog ogledala i utičemo na prestanak zagađenja svih naših reka.

Za vreme trajanja kampa učenici će se upoznati sa uslovima života, karakteristikama lokaliteta, problemima ugroženostima i mogućnostima rekultivacije i revitalizacije vodenih ekosistema u okolini Zrenjanina i razvijati sposobnosti sakupljanja, konzerviranja i determinacije prirodnog materijala.

Kamp organizuje Regionalni centar za talente, a učestvuje petnaestoro dece iz Banata. Trajanje kampa je četiri dana.

izvor: zrenjanin.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti