Počeli radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kod Užica

Počeli su prvi radovi u novoj industrijskoj zoni u naselju Bela Zemlja, koji se odnose na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione infrastrukture.

Foto: Grad Užice

U ovoj fazi radova uz postrojenje biće izgrađeno i 1,4 km glavnog kolektora kanalizacione mreže.

Vrednost te investicije je 48,3 miliona dinara, a finansiraju je Grad Užice i Ministarstvo privrede, s tim što je od Ministarstva dobijeno 20,1 milion, a ostalo je učešće Grada.

Izvođač, užička firma Jedinstvo, ima rok 90 kalendarskih dana da završi radove.

Po rečima gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića, ova kanalizaciona mreža i postrojenje će, osim privrednih objekata buduće industrijske zone, obuhvatiti i dva naselja na Beloj Zemlji, Čair 1 i Čair 2, u kojima živi oko 800 stanovnika.

On je naveo i da se ubrzano radi na izradi projektne dokumentacije za kanalizacionu mrežu ostalog dela naselja Bela Zemlja kako bi se iz sredstava Nacionalnog investicionog plana ona u narednom periodu kompletirala u ovom području.

Gradonačelnik je naveo i da je završen tender za izradu projektne dokumentacije za glavnu saobraćajnicu u okviru buduće industrijske zone, pa se očekuje da već početkom naredne godine ,uz pomoće Vlade, budu završeni i ti radovi.

Petković je istakao da se očekuje i pomoć Vlade i predsednika Vučića da u narednom periodu kroz Nacionalni investicioni plan Grad Užice dobije značajna sredstva za završetak industrijske zone, a nakon toga i pomoć oko dovođenja značajnog i velikog investitora na ovu lokaciju i da će nakon toga veliki deo nezaposlenih Užičana imati priliku da se zaposli u tim kompanijama koje će ovde graditi svoja postrojenja.

Izvor: Grad Užice

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti