Počeli radovi na izgradnji industrijskog parka u Dobanovcima

Foto: Grad Beograd

Panevropska kompanija VGP počela je sa radovima na izgradnji idustrijskog parka u Dobanovcima, koji će biti najveći logističko-trgovinski park u Srbiji i region, a čija će površina biti veća od million kvadratnih metara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom izjavio da će budući kapaciteti unaprediti sveukupne logističke i industrijske kapacitete naše zemlje i povećati konkurentnost Srbije u regionu, te dodatno privući investitore. Izrazio je očekivanje da ćemo i ove godine privući više od četiri milijarde stranih direktnih investicija, navodi se na sajtu Grad Beograd.

Kako je predsednik istakao, za našu zemlju je posebno važna opredeljenost VGP-a za razvoj zelenih tehnologija u svojim projektima, jer će i to doprineti održivoj i otpornoj ekonomiji. Zamolio je tu belgijsku kompaniju da razmisli o dodatnim investicijama na jugu Srbije, na primer u Nišu i Leskovcu.

Pročitajte još:

Direktor i vlasnik kompanije Jan Van Git poručio je da nisu zažalili što su u Srbiji, te da će nastaviti da ulažu jer Srbija pripada EU porodici. Direktor VGP-a za Srbiju Nenad Bjelogrlić precizirao je da će se park prostirati na 120 hektara zemljišta, koje je ta kompanija kupila, a generalni direktor „Deleze Srbija” Jan-Vilen Dokhejr je podsetio da se ova kompanija u Srbiji razvija već devet godina, te da uslužuje više od pola miliona ljudi.

Budući VGP Park Beograd nalazi se pored auto-puta M-70 i M-75, kao i beogradskog kružnog puta, u blizini Međunarodnog aerodroma „Nikola Tesla”, a samo 15 kilometara zapadno od centra grada.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti