Počeli radovi na Gradskoj kući u Užicu

 

Foto: Grad Užice
Foto: Grad Užice

Započela je rekonstrukcija krovne konstrukcije na Gradskoj kući u Užicu.

Posao vredan devet miliona dinara sa šest miliona finansira Privredna komora Srbije odnosno Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga a preostalih tri miliona Grad Užice.

– Ovo nije mali posao, na 2432 metara kvadratnih krova radi se demontaža postojećeg crepa koji je dotrajao, letvi i daski i postavljanje nove konstrukcije krova sa paropropusnom folijom i novim crepom. Ovo je početak naše zajedničke saradnje na poslovima vezanim za rekonstrukciju Gradske kuće. Imamo nameru da radimo adaptaciju mokrih čvorova, rekonstrukciju hodnika koji vodi ka Privrednoj komori, ali smo konkurisali i kod Ministarstva rudarstva i energetike da kroz program energetske efikasnosti radimo zamenu stolarije i uređenje fasade čija je vrednost procenjena na oko 44 miliona dinara. Ukoliko dobijemo podršku Ministarstva rudarstva i energetike u visini polovine potrebnih sredstava, očekujemo da ćemo zajednički sa Privrednom komorom finansirati drugu polovinu sredstava, rekao je gradonačelnik Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.

Radovi će se odvijati i posle podne i vikendom, ali i delimično noću obzirom na specifičnost mesta gde se vrši rekonstrukcija, a kako prolaznici ne bi imali problema.

Izvođač radova je Građevinsko, proizvodno, prometno i uslužno preduzeće „Temelj“ d.o.o, Bajina Bašta, a rok za završetak radova je 25 dana.

Zgradu koja je građena od 1922-1927. godine, a u periodu od 1956-1957, je dograđen sprat, trenutno koriste Gradska uprava Grada Užica, užička Privredna komora i Zlatiborski upravni okrug.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti