Počela rekonstrukcija pijace u Kikindi

Foto-ilustracija: Pixabay

U Kikindi je počela kompletna rekonstrukcija pijace, tačnije izgradnja pratećih objekata i uređenju pijačnog prostora. Realizacija projekta odvijaće se fazno, a kako se procenjuje, radovi bi trebalo da budu završeni u narednih godinu dana.

Do tada će i prodavci i kupci morati da budu strpljivi. Naime, radovi na izgradnji objekata i uređenju pijačnog prostora u Kikindi podrazumevali su, pre svega izmeštanje pijačnih tezgi na prostor platoa ispred same pijace.

Realizacija projekta izgradnje i uređenje pijačnog prostora u Kikindi odvijaće se fazno, a kako se procenjuje, svi radovi bi trebali da budu završeni u narednih godinu dana. Ipak, nadležni rok nisu precizirali. Za prvu fazu radova, koja je u toku, izdvojeno je 32 miliona dinara.

– Pijaca se gradi iz tri faze. Radovi u okviru prve faze su u toku , a podrazumevaju rušenje dva stara objekta i izgradnja novog objekta. Potom se prelazi na drugu fazu. Planirani radovi obezbediće da pijaca u Kikindi bude moderan, zatvoren objekat koji ispunjava sve standarde – izjavio je Nikola Vojnović, rukovodilac Služe pijačnih usluga.

Izvor: eKapija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti