Počela izgradnja fabrike vode u Smederevu

Kamen temeljac fabrika vode 9_resizesmederevo.org.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Republike Srbije u petak 25. septembra 2015. godine položila je kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Smederevu na izvorištu Šalinac zajedno sa predstavnicima grada Smedereva i ambasadorom Nemačke u Srbiji njegovom ekselencijom gospodinom Akselom Ditmanom.

Gospođa Mihajlović je ovom prilikom istakla da će fabrika vode u Smederevu omogućiti da oko 25 hiljada stanovnika Smedereva dobije kvalitetnu vodu za piće. Dodala je da bi fabrika trebalo da bude puštena u rad u novembru 2016. godine.

Gospodin Ditman izjavio je da je zadovoljan saradnjom sa Nemačkom razvojnom bankom (KfW) i gradom Smederevom koji je obezbedio potrebne uslove za ovaj projekat.

Gradonačelnik Smedereva gospođa Jasna Avramović istakla je da se sa realizacijom projekta fabrike vode započelo još 2013. godine, kao i da se očekuje da budu ispoštovani svi rokovi kada je reč o ovom projektu.

Vrednost investicije iznosi 6,2 miliona evra, a očekuje se da će fabrika nakon puštanja u rad moći da preradi oko 200 litara vode u sekundi.

Sandra Jovićević

foto: smederevo.org.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti