Partneri za budućnost – charge&GO i Beogradski sajam

Foto: Beogradski sajam

Kompanije charge&GO i Beogradski sajam potpisale su Pismo o namerama za poslovnu saradnju. 

Kako se navodi u Pismu, “obe kompanije konstatuju zainteresovanost da podrže elektromobilnost kao modernu, klimatski prihvatljivu tehnologiju i partnersku nameru da sarađuju na instalisanju i radu opreme za brzo punjenje električnih automobila u Srbiji. Saradnja podrazumeva i stvaranje preduslova za razvijanje koncepta uspostavljanja stanica za punjenje električnih automobila u krugu Beogradskog sajma”.

Charge&GO je prva regionalna digitalna platforma i mobilna aplikacija koja prikazuje mrežu punjača za električna vozila. Platforma pruža vozačima električnih vozila mogućnost pristupa mestu za punjenje kao i mogućnost plaćanja korišćenja punjača kroz aplikaciju, dok kompanije zahvaljujući ovoj aplikaciji mogu daljinski da upravljaju svojom mrežom punjača. Ovo obuhvata brojne usluge kao što su kontrola punjenja, praćenje rada punjača, određivanje cena, ograničavanje upotrebe i pregled sesija punjenja. Osim mreže punjača u našoj zemlji, korisnicima aplikacije na raspolaganju su i hiljade punjača širom Evrope koji su deo partnerske mreže.

Tim kompanije charge&GO vredno radi na izgradnji infastrukture i njihov plan je da mrežom svojih punjača pokriju celu teritoriju Srbije. Trenutno su punjači u mreži charge&GO dostupni na auto-putevima kroz Srbiju i to na naplatnim rampama JP Putevi Srbije Vrčin, Niš i Horgoš, kao i na benzinskim stanicama NIS Gazprom Neft i OMV, u tržnim centrima Big fashion Kragujevac i Promenada Novi Sad, kao i u dilerskoj mreži Fijata. Primetno je sve veće interesovanje domaćih kompanija za ugradnju i integraciju punjača na ovu platformu. Mreži charge&GO već se priključilo dosta kompanija koje su na svojim parkinzima ugradile punjače i stavile ih na raspolaganje vozačima električnih vozila. Sve punjače u mreži, njihovu tačnu lokaciju i raspoloživost možete pogledati u aplikaciji charge&GO za iOS i Android.

Ugradnjom punjača za električne automobile Beogradski sajam podržava zelene tehnologije u automobilskoj industriji, što se uklapa u koncept upravo završenog sajma automobila DDOR Eco BG Car Show 07, na kom su u fokusu bila vozila sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima, automobili na električni pogon, hibridi, laki hibridi, ali i novi modeli sa konvencionalnim pogonima za koje se pretpostavlja da su ekološki unapređeni i da zadovoljavaju visoke ekološke standarde. 

Pismo o namerama za poslovnu saradnju potpisali su Miloš Kostić, direktor kompanije charge&GO i Miloš Opsenica, direktor Sektora organizaciono-tehničke podrške i logistike Beogradskog sajma.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti