Panel diskusija „Parlamentarizam i zaštita životne sredine“

Foto: Ambasadori održivog razvoja i životne sredine

Geodetska tehnička škola organizovala je panel diskusiju na temu: „Parlamentarizam i zaštita životne sredine“.

Razgovor je realizovan prošlog četvrtka, duže od planiranog, što ukazuje na potrebu za ovakvim razgovorima, na kompetentne paneliste koji su motivisali učenike da učestvuju slušajući, učeći, pitajući i razgovarajući.

Želja da razgovaramo o učešću građana/učenika/roditelja/relevantnih institucija i ustanova u demokratskim procesima od značaja za zaštitu životne sredine u potpunosti je ostvarena.

Motivišućim stavovima panelista pokrenuta su značajna pitanja, pre svega za mlade, za buduće nosioce našeg društva.

Učesnici diskusije bili su: Vladimir Džamić, državni sekretar, Ministarstvo zaštite životne sredine, Sonja Pavlović, poslanica Narodne skupštine Republike Srbije, Ana Ivanović, Кlub roditelja i nastavnika „Partnerski za obrazovanje“, Beograd, Dijana Šarac, NVO Ambasadori održivog razvoja i životne sredine i Aleksandar Vučković, učenik – Geodetska tehnička škola.

Osnovna ideja je bila usmerena ka razgovoru o tome koliko smo upoznati sa radom Narodne skupštine, koliko smo informisani o toku procesa predlaganja i usvajanja Zakona i njihove primene u oblasti zaštite životne sredine, kao i koliko smo svesni činjenice da je naša uloga, uloga građana, značajna u procesu uspostavljanja i realizacije parlamentarizma u društvu i u državi.

Cilj da se upoznamo i da nakon razgovora mladi odu sa porukom da mogu da menjaju okolinu u kojoj žive i da mogu da imaju poverenja u svoje predstavnike i da treba da se uključuju u rad institucija i organizacija koje se bave zaštitom životne sredine je ostavaren i iznad očekivanja.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti