Otvorimo zajedno prvi studentski dom za životinje i prirodu u Srbiji

Foto: ORCA (plan Ljubinkinog stana)

Sve je počelo tako što je žena velikog srca, Ljubinka Vivčar, organizaciji ORCA testamentom ostavila svoj stan od 35m2 u Beogradu, verujući u važnu misiju. Organizacija nastoji da njen velikodušni gest omogući razvoj i obrazovanje novih generacija stručnjaka za dobrobit životinja i zaštitu prirode u našoj zemlji.

Iz tog razloga ORCA vodi kampanju prikupljanja sredstava kako bi Ljubinkin stan adaptirali za život i školovanje generacija studenata koji žele da svoje karijere posvete životinjama i prirodi i tako direktno pomognu hiljadama životinja.

Studentski dom će pomoći životinjama jer razvija stručne kapacitete u našoj zemlji. Organizacija želi da svim vlasnicima kućnih ljubimaca budu dostupni stručnjaci koji znaju kako da reše probleme koji često uzrokuju napuštanje ljubimaca, poput: “grize nameštaj” ili “agresivan je”… Ovo je samo jedan od primera, a tu su i pitanja dobrobiti farmskih životinja, zaštite divljih životinja u prirodi i mnoga druga. Problemi su složeni, trebaju nam stručnjaci koji znaju kako da ih reše.

Foto: ORCA

Studentski dom će pomoći ljudima jer će prva generacija studenata biti dve devojke od kojih će bar jedna da bude iz doma za decu bez roditeljskog staranja. Ovi mladi ljudi, nakon odlaska iz doma ili hraniteljskih porodica, otežano dobijaju studentski dom i stipendije. ORCA hoće da im pruži šansu da studiraju. Na ovaj način, postupak Ljubinke Vivčar se umnožava u mnogo plemenitih gestova i svetlih perspektiva.

Kampanja je deo šire priče – ORCA akademije.

Pored obezbeđivanja besplatnog smeštaja u Studentskom domu, naši stipendisti će imati praksu u ORCA, stručnu pomoć od naših mentora – profesionalaca u svojim oblastima u izradi stručno-istraživačkih radova, kontakt sa najvećim imenima iz zemlje i inostranstva (stručnjaka, institucija i organizacija) iz ove oblasti i imati priliku da tokom studiranja direktno rade za dobrobit životinja na lokalnom, nacionalnom, regionalnom i evropskom nivou.

Da bi Ljubinkin legat zaživeo, potrebno je da zajedno prikupimo 928.893 dinara kako bi se ovaj stan renovirao i pretvorio u prvi Studentski dom za zaštitu životinja i prirode u Srbiji.

Foto: ORCA

Donirajte na sajtu donacije.rs/ljubinkinlegat ili na žiro račun 160-506090-50 (Primalac ORCA, Stjepana Filipovića 29/16, Beograd; Svrha uplate: “Podrška otvaranju studentskog doma”) da zajedno izgradimo Ljubinkin legat.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti