Otvoreno postrojenje za reciklažu u opštini Bačka Palanka

reciklazno postojanje

Kompanija „Greentech“ otvorila je postrojenje za reciklažu u Mladenovu kod Bačke Palanke, a otvaranju su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Ambasade Rumunije, opštine Bačka Palanka.

Generalni direktor kompanije „Greentech“ gospodin Mihail Mateski izjavio je da se sa izgradnjom postrojenja za reciklažu u opštini Bačka Palanka započelo 2013. godine, a da je u okviru projekta izgrađeno postrojenje za vruće pranje PET fleksa, postrojenja za tretman otpadnih voda i linija za reciklažu prolietilena. Dodao je i da kompanija „Greentech“ posluje u Srbiji već 10 godina, kao i da je za to vreme reciklirala oko 55 hiljada tona PET boca.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović istakla je da Vlada Republike Srbije podržava ovakve projekte. Ona je navela i da se u junu 2016. godine očekuje otvaranje Poglavlja 27 koje se odnosi na zaštitu životne sredine i klimatske promene.

Ambasador Rumunije u Srbiji njegova ekselencija gospodin Daniel Banu naveo je da u Republici Srbiji posluje oko 500 rumunskih kompanija, a dodao je i da će uskoro poslovanje između Srbije i Rumunije dostići oko 2 milijarde evra.

Predsednik opštine Bačka Palanka gospodin Aleksandar Đedovac izjavio je da je opština pomogla realizaciju ove investicije, a izrazio je i nadu da će se fabrika u narednom periodu proširiti.

Postrojenje za reciklažu u opštini Bačka Palanka zapošljava oko 130 radnika, a ukupna vrednost investicije bila je oko 5 miliona evra.

Sandra Jovićević

foto:naslovi.net

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti