Otvoreni Međunarodni dani energetike i investicija

Potpredsednik Pokrajinske vlade gospodin Đorđe Milićević otvorio je šestu po redu manifestaciju Međunarodni dani energetike i investicija.

Potpredsednik Milićević je naglasio da Pokrajinska vlada u svom radu posebnu pažnju posvećuje oblasti energetike, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti. U budžetu za 2017. godinu u tu svrhu planirano je da se bespovratno sufinansiraju projekti iz obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u iznosu od 175 miliona dinara, kazao je gospodin Milićević. Dodatno će iz Uprave za kapitalna ulaganja, za podizanje energetske efikasnosti u javnim ustanovama, školama, bolnicama i ustanovama socijalnog staranja, bespovratno biti opredeljeno 90 miliona dinara. On je istakao da je u planu da se iz godine u godinu za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost opredeljivati sve više sredstava.

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj gospodin Nenad Grbić naglasio je da će Pokrajinska vlada i resorni pokrajinski sekretarijat i ubuduće podržavati programe i projekte koji idu ka tome da se što više fosilnih goriva zameni obnovljivim izvorima energije, odnosno sve projekte koji će doprineti tome da se rastereti kako pokrajinski budžet, tako i budžeti javnih ustanova i lokalnih samouprava.

Ova manifestacija održava se 2. i 3. marta 2017. godine na Novosadskom sajmu, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i kompanija Centralnoevropski forum za razvoj (CEDEF) i Novosadski sajam.

izvor: vojvodina.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti