Otvorena izložba o klimatskim promenama

izlozba-o-klimatskim-promenama-jpg_660x330rtv.rs

U četvrtak 17. septembra 2015. godine u 18 časova u Francuskom institutu otvorena je izložba Klima, pod uglom od 360 stepeni.

Cilj izložbe je da približi javnosti problem klimatskih promena, kao i izazove predstojeće konferencije o klimatskim promenama koja će se održati krajem ove godine u Parizu u Francuskoj. Izložene su fotografije Kadira van Loizena koje skreću pažnju na globalno zagrevanje, njegove uzroke i posledice. U realizaciji izložbe učestvovalo je preko 20 stručnjaka pod koordinacijom ustanove Universcience koji su ovim putem predstavili podatke iz geopolitike, ekonomije, energetike, zaštite životne sredine, tehnologije i nauke koji se odnose na klimatske promene.

Otvaranju izložbe prisustvovala je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković zajedno sa ambasadorom za klimatska pitanja Francuske gospođom Beranžer Kensi nakon zajedničkog sastanka o klimatskim promenama. U okviru ovog sastanka razgovaralo se o predstojećoj konferenciji o klimatskim promenama koja će biti održana u Parizu, ali i o obavezama država članica Okvirne konvencije UN o klimatskim promenama, odnosno usvajanju Nacionalnog plana za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte.

Na izložbi o klimatskim promenama uručene su i nagrade pobednicima konkursa Ruka u testu za 2015. godinu čiji je naziv bio Osmislite danas sutrašnji svet.

Sandra Jovićević

foto: rtv.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti