Otvorena izložba „Arilje reciklira“

Otvaranje EKO izložbe - Arilje reciklira

Danas, 23. oktobra 2015. godine u Gradskom parku u opštini Arilje otvorena je izložba na temu „Arilje reciklira“.

Zamenik predsednika opštine Arilje gospođa Irena Mijailović izjavila je da su sve škole iz opštine Arilje uzele učešća u ovom kreativnom konkursu čiji je cilj bio da deca kroz igru i kreativno stvaralaštvo nauče da otpad može biti resurs.

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospodin Milan Stevanović istakao je da je uvođenje primarne separacije otpada i reciklaže dugotrajan proces na kojem je potrebno kontinuirano raditi. Kako je istakao, 98 otpada iz individualnih domaćinstava u Arilju je dobro selektovano, što znači da su stanovnici Arilja već usvojili određene navike.

Škole koje su učestvovali u izložbi „Arilje reciklira“ dobile su zahvalnice, lopte i kante za odlaganje reciklažnog materijala, a tri prvoplasirane škole dobile su i vredne nagrade.

Cilj akcije „Sakupi, Baci, Recikliraj“ je podizanje svesti građana o značaju reciklaže i zaštiti životne sredine.

Podsetimo, akcija „Sakupi, baci, recikliraj“ započeta je u julu u opštini Arilje, a sprovodi je opština Arilje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, a uz podršku Švedske razvojne agencije za međunarodnu saradnju (SIDA) i međunarodne organizacije IMG.

Sandra Jovićević

foto: arilje.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti