Otvoren sajam Renexpo!

Juče, 24. aprila 2019. godine, su u Beogradu otvoreni najveći međunarodni sajam i konferencija na teme obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, voda i upravljanja otpadom u regionu jugoistočne Evrope Renexpo. Ove sve aktuelnije oblasti, koje doprinose zaštiti životne sredine, su privukle veliki broj predstavnika industrije, donosilaca odluka, stručnjaka i građana da posete Belexpocentar.

Foto: Energetski portal

Pomoćnik ministra energetike i rudarstva Miloš Banjac je na otvaranju događaja prisutnima predstavio planove Srbije kada je reč o uvećanju čistih energetskih kapaciteta, kao i aktivnostima koje se sprovode na poboljšanju energetske efikasnosti.

„Ove godine očekujemo još 200 MW, a do kraja 2020. punih 550 MW novih elektrana iz vetroparkova“, rekao je on, dodavši da će energetski potencijal naše zemlje biti dodatno osnažen sa električnom energijom iz mini hidroelektrana, biomasnih postrojenja i solarki.

Banjac je istakao da je započet i projekat energetske sanacije 28 objekata koji pripadaju organima centralne vlasti, među kojima je i zgrada ministarastava u Nemanjinoj ulici u Beogradu.

Foto: Nikola Lučić

Na sajmu izlaže više od 120 kompanija iz 25 zemalja, a paralelno sa izložbenim programom se odvijaju i konferencije. Na taj način su zainteresovani posetioci u toku jučerašnjeg dana mogli da se upoznaju sa stanjem biogasa u Srbiji, energetskim menadžementom, hidroelektranama i aplikacijom za EU fondove.

Današnji program je dostupan na sledećem linku: http://renexpo-belgrade.com/sr/konferencije/program-konferencije-2019/.

Podsećamo vas na mogućnost da prisustvujete Renexpo sajmu potpuno besplatno, registracijom na sledećem linku: http://www.cloud.dow-media.com/de/freeticket_water/?&L=0.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti