Otvoren Regionalni energetski forum Tuzla

Foto: fena.ba

Premijer Tuzlanskog kantona gospodin Bego Gutić otvorio je juče treći dvodnevni stručno-poslovni skup Regionalni energetski forum Tuzla – REF na kojem će stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i država okruženja diskutovati o aktuelnim temama iz oblasti energetskih politika, primeni novih tehnologija i pravcima razvoja energetike uopšte.

Gospodin Gutić je ovom prilikom istakao da se energetski sektor nalazi na velikoj prekretnici i za njegov opstanak i razvoj potrebne su nove investicije u savremene tehnologije. Vlada Tuzlanskog kantona je svesna ovog stanja i nastoji da bude aktivan partner u pronalaženju najboljih razvojnih rešenja. Sa pažnjom se prate procesi restrukturiranja elektro-energetskog sektora u BiH i regionu, a posebno realizacija započetih investicija na području Tuzlanskog kantona.

U okviru REF-a 2017 mladi stručnjaci iz BiH i regiona predstaviće svoje istraživačke radove i projekte kojima doprinose procesu energetske tranzicije, a na forumu učestvuju predstavnici Sekretarijata Energetske zajednice iz Beča uz brojne druge međunarodne i domaće stručnjake u oblasti energetike i ekonomije, predstavnike nadležnih ministarstava, regulatornih institucija, operatora sistema, tržišta i akademske zajednice.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti