Otvoren konkurs za idejno rešenje za solarnu stanicu

Kompanija MT-KOMEX iz Beograda raspisala je konkurs na kom se traži od učesnika da pošalju svoju ideju o dizajnu Solarnih stanica za punjenje električnih vozila. Nagradni konkurs za idejno rešenje za solarne stanice trajaće od 11.1. do 11.2.2021. godine.

Cilj ovog konkursa sastoji se u tome da dizajn i materijalizacija Solarnih stanica budu u skladu sa osnovnim principima ekološke i ekonomske održivosti koje kompanija MT-KOMEX sledi i promoviše.

MT-KOMEX je lider u oblastima elektromobilnosti i izgradnji solarnih elektrana u regionu

Kompanija MT-KOMEX se za ovu poziciju na tržištu izborila u prethodnih deset godina tokom kojih su njihovi stručnjaci postepeno dopunjavali svoju delatnost zahvaljujući učešću u brojnim projektima izgradnje elektrana kao i u razvoju mreže punjača za električna vozila.

Iz celokupnog poziva za izradu idejnoj rešenja izdvajamo da je poželjno da materijali za izradu solarnih stanica sa punjačima za električna vozila budu trajni i sa mogućnošću potpune reciklaže,  da je prilikom izrade dizajna Solarne stanice potrebno je voditi računa o bezbednosti njenog korišćenja, tj. voditi računa o potencijalnim rizicima koji se mogu javiti u incidentnim situacijama, odnosno koliziji između automobila i komponenata/delova Solarne stanice ili korisnika.

Čelične nadstrešnice kao deo SOLARNE STANICE treba da budu tipske i modularne, proširive, prilagođene za gradski i vangradski ambijent, savremenog dizajna. Jedan od kriterijuma za dizajn Solarne stanice je i dobro iskorišćenje, odnosno efikasnost fotonaponskog panela. Konačno, veoma je važno da Solarne stanice budu praktične za upotrebu, komforne za korisnike i atraktivne za prolaznike.

Konkurs je javnog karaktera, a učesnici mogu svoje prijave poslati elektronskim putem na sajtu Energetskog portala prilikom popunjavanja prijave na ovom linku gde se nalaze svi elementi  konkursa.

Autori tri najbolja dizajna Solarne stanice dobijaju novčanu nagradu.

Nagrada za autora prvog najboljeg dizajna nadstrešnice iznosi 90.000,00 dinara.

Nagrada za autora drugog najboljeg dizajna nadstrešnice iznosi 60.000,00dinara.

Nagrada za autora trećeg najboljeg dizajna nadstrešnice iznosi 30.000,00 dinara.

Najbolje rešenje Solarne stanice bira žiri koji je sastavljan od pet članova i to:

Predsednik žirija- Miloš Kostić, direktor kompanije MT-KOMEX; prof. dr Željko Đurišić, profesor na Elektrotehničkom fakultetu; dr Jasmina Đokić Pavkov, diplomirani inženjer arhitekture; Tamara Zjačić, zamenik urednika Energetskog portala i Nevena Đukić, direktor kompanije CEEFOR.

Autori tri najbolja dizajna nadstrešnice odabrane prema diskrecionom pravu članova žirija biće proglašeni za pobednike Konkursa 17.02.2021. godine na Energetskom portalu.

Pozivamo sve zainteresovane da prijave svoje radove do 11. februara 2021. godine putem ovog linka.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti