Otvoren javni uvid za tri nova zaštićena područja

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine je, u skladu s Zakonom o zaštiti prirode, pokrenulo postupak zaštite za tri nova zaštićena područja u Srbiji – Spomenik prirode „Blederija“, Spomenik prirode „Pećinski sistem Samar“ i Spomenik prirode „Tupižnička ledenica“. Ministarstvo je 26. februara 2018. oglasilo javni uvid i zakazalo javnu raspravu o nacrtima uredbi o proglašenju i studijama zaštite ova tri zaštićena područja.

Javni uvid o Nacrtu uredbe i Studiji zaštite o proglašenju Spomenika prirode ,,Blederija” biće održan od 26. februara do 17. marta 2018. godine, a javna rasprava i javna prezentacija dokumenata o zaštiti u četvrtak, 15. marta 2018. godine, sa početkom u 11 časova u prostorijama opštine Kladovo.

Javni uvid o Nacrtu uredbe o proglašenju i Studiji zaštite Spomenika prirode ,,Pećinski sistem Samar” biće u trajanju od 26. februara do 17. marta 2018. godine, a javna rasprava i javna prezentacija dokumenata o zaštiti biće održana u utorak, 20. marta 2018. godine, sa početkom u 14 časova, u prostorijama opštine Svrljig.

Javni uvid o Nacrtu uredbe o proglašenju i Studiji zaštite spomenika prirode ,,Tupižnička ledenica” biće održana od 26. februara do 17. marta 2018. godine, a javna rasprava i javna prezentacija dokumenata o zaštiti zakazana je za utorak, 20. marta 2018. godine, sa početkom u 11 časova u Domu kulture opštine Knjaževac.

Nakon obavljenog javnog uvida, u okviru javnih rasprava o nacrtima uredbi i dokumentaciji biće sumirane primedbe i sugestije zainteresovanih javnosti. Izveštaj o izvršenom javnom uvidu biće objavljen na internet stranici Ministarstva zaštite životne sredine.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti