Opština Ruma za energetsku adaptaciju obrazovnih objekata uložila oko 35 miliona dinara

Foto: Opština Ruma

Ulaganjima u područnu školu u Žarkovcu i Osnovnu školu „23 oktobar“ u Кlenku završavaju se radovi na unapređenju uslova u školskim objektima na teritoriji rumske opštine.

U 2018. godini iz opštinskog budžeta je za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju školskih i predškolskih objekata uloženo oko 35 miliona dinara.

U škole u Кlenku i Žarkovcu ovog puta je investirano oko 1,3 miliona dinara bez PDV-a, a radove je obišao šef Кabineta predsednika Opštine Vojislav Mioković.

– Ovde završavamo ovogodišnja ulaganja, maksimalno smo iskoristili lepo vreme. Vrednost ulaganja u Кlenku je ukupno oko milion dinara bez PDV-a. Na zahtev škole renoviramo toalete, a nakon toga će se pristupiti i sanaciji toplovoda, budući da postoje problemi sa grejanjem u fiskulturnoj sali. Prošle godine je takođe uloženo milion dinara u ovu školu kada su rađeni podovi i centralno grejanje, rekao je Mioković i dodao da su u školi u Žarkovcu sa oko 300.000 dinara(bez PDV-a) finansirani radovi na adaptaciji unutrašnjosti objekta, koji su obuhvatili stolariju, popravku parketa i krečenje svih prostorija.

– Sama činjenica da smo u školi koja ima preko dve stotine učenika i u jednoj školi koja ima skoro deset puta manje učenika govori o tome da vodimo računa o ravnomernom razvoju. Pre mesec dana smo bili u školi u Pavlovcima gde nemamo ni deset učenika i gde smo takođe imali ulaganja oko pola miliona dinara. Siguran sam da ćemo i ubuduće nastaviti sa ovom praksom i da ćemo dogodine moći da kažemo da ne postoji nijedan objekat što mesnih zajednica, što ustanova, vaspitno-obrazovanih objekata u koje nismo nešto uložili, poručio je Mioković i napomenuo da već postoji plan ulaganja za narednu godinu.

Foto: Opština Ruma

– Imamo nekoliko objekata poput Poljoprivredne, odnosno, Tehničke škole gde je potrebno uložiti nova sredstva, a takođe planiramo i ulaganja u manjim objektima, poput škole u Donjim Petrovcima, istakao je Mioković.

Radovi na školi u Кlenku su bili više nego neophodni tvrdi direktorka te obrazovne ustanove Jasmina Popović.

– Drago nam je što se vrši rekonstrukcija toaleta jer time podižemo higijensko-zdravstvene uslove na viši nivo. Stare fotografije toaleta najbolje svedoče o neophodnosti radova. Očekujemo da će uskoro krenuti i radovi na toplovodu u sali. Cevi su dosta stare, dotrajale i to je problem koji ćemo na zadovoljstvo svih nas brzo rešiti, kaže direktorka Popović.

Slađana Кulačin, predsednica MZ Кlenak smatra da je dobra saradnja mesne zajednice i Opštine Ruma pokrenula na bolje mnogo toga u selu.

– Mogu da se pohvalim izuzetnom saradnjom Mesne zajednice Кlenak i Opštine Ruma. Naišli smo na razumevanje i gotovo sve naše zahteve Opština Ruma je podržala. Drago mi je što se vodi računa o ravnomernom razvoju, jer dobra saradnja mesne zajednice sa lokalnom samoupravom nije samo u slučaju Кlenka, već je očigledna i kada su u pitanju druga sela iz naše opštine, rekla je Slađana Кulačin.

Izvor: Opština Ruma

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti