Opština Novo Sarajevo dobila kontejnere za elektronski i električni otpad

Foto-ilustracija: Pixabay

U okviru realizacije projekta Naviku usvojimo – EE otpad odvojimo koji sprovodi Centar za ekološki održivi razvoj (COOR) u saradnji sa firmom ZEOS eko-sistem, u dvorištu Centra Vladimir Nazor postavljen je kontejner namenjen za prikupljanje elektronskog i električnog otpada.

Načelnik Opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo je istakao kako je ova opština prepoznala važnost projekta s obzirom na to da se radi o prvim kontejnerima za EE otpad u Kantonu Sarajevo, ali i BiH, podsećajući da je realizacija projekta u skladu sa opštinskim Planom upravljanja otpadom za period od 2016. do 2021. godine. Postavljanje kontejnera planira se na još dve lokacije na području Opštine Novo Sarajevo i to u ulici Ložionička i u dvorištu OŠ Grbavica I, a celokupni odvoz otpada će vršiti firma ZEOS eko-sistem.

Povodom postavljanja kontejnera u prostorijama Centra Vladimir Nazor upriličena je dodela diploma za najbolje predmete napravljene od električnog i elektronskog otpada, koje su izradili učenici novosarajevskih osnovnih škola učesnica projekta.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti