Opština Ada dobija novu vodovodnu mrežu i fekalnu kanalizaciju

rtv.rs kanalizacija

U opštini Ada u toku su radovi na sanaciji vodovodne mreže i izgradnji fekalne kanalizacije.

Radove je 22. septembra 2015. godine obišao pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo gospodin Branislav Bogaroški koji je ovom prilikom istakao da u poslednjih 10 godina zajednička ulaganja opštine Ada i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uznose oko 125 miliona dinara, dok je u 2015. godini za više projekata izdvojeno 39 miliona dinara, od čega 20 miliona dinara za izgradnju fekalne kanalizacije.

Predsednik opštine Ada gospodin Zoltan Bilicki izjavio je da su investicije u sanaciju vodovodne mreže i izgradnju fekalne kanalizacije značajne zato što će stanovnicima obezbediti kvalitetno snabdevanje pijaćom vodom i nesmetani odvod otpadnih voda.

Za projekat sanacije sekundarnog vodovoda u opštini Ada Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio je 4,9 miliona dinara, a opština Ada 1,3 miliona dinara. Kada je reč o izgradnji fekalne kanalizacije, Pokrajinski sekretarijat obezbedio je 13,4 miliona dinara, a 6,6 miliona dinara opština Ada sa Drugom mesnom zajednicom.

Sandra Jovićević

foto: rtv.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti