Operator za OIE i efikasnu kogeneraciju FBiH dobio dozvolu za rad

news-2014-March-ferk_nova_655206408

Regulatorna komisija za energetiku Federacije Bosne i Hercegovine na devetoj redovnoj sednici donela je rešenje kojim se Operatoru za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju izdaje dozvola za rad.

Na sednici je izdata dozvola za proizvodnju električne energije podnosiocima zahteva „Amitea-II“ iz Mostara i „Baza“ iz Tuzle, kao i dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnosiocima zahteva „Ćandro“. Izdata je i dozvola za trgovinu na veliko naftnim derivatima (osim LPG-om) podnosiocu zahteva „Hifa-Petrol“ iz Sarajeva.

Navedeno je i da će se u postupak opšte rasprave uputiti nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnosiocima zahteva „SP Ćošković“ iz Domaljevca i ECO-KW iz Kiseljaka, zatim nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnosioca zahteva „Umel-dalekovodmontaža“ i nacrt dozvole za rad za proizvodnnju električne energije podnosioca zahteva Proizvodnja električne energije „SE Elektronik“.

Sandra Jovićević

foto: energetika.ba

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti