Okrugli sto ,,Unapređenje regulative u oblasti nusproizvoda i prestanka statusa otpada“

Foto-ilustracija: Pixabay (Pexels)

U procesu poboljšanja regulatornog okvira za životnu sredinu i smanjenja administriranja u poslovanju kompanija, Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Organizacijom ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), organizuje okrugli sto ,,Unapređenje regulative u oblasti nusproizvoda i prestanka statusa otpada“.

Okrugli sto otvoriće moderator Siniša Mitrović, a tokom uvodnog obraćanja govoriće Sandra Dokić, državna sekretarka, Ministarstvo zaštite životne sredine i Mihajlo Vesović, direktor sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju, Privredna komora Srbije.

O postojećoj zakonskoj regulative u oblasti nusproizvoda i prestanka statusa otpada, govoriće Mirjana Todorović, šef Odseka za razvoj sistema za upravljanje otpadom i saradnju sa JLS, Ministarstvo zaštite životne sredine.

Učesnicima će se obratiti i Sonja Roglić, načelnik Odeljenja za hemikalije, koja će pričati o vezi između otpada i hemikalija, dok će prof. dr Aleksandra Anić Vučinić govoriti o regulativi i praksi u Hrvatskoj u oblasti nusproizvoda i prestanka statusa otpada.

Na kraju će biti održana i diskusija između učesnika i koktel.

Događaj će se održati u sredu 17. maja 2023. godine, sa početkom u 10 časova na adresi Resavska 13-15, Privredna komora Srbije.

Za prisustvo na okruglom stolu potrebno je popuniti formular, koji možete da pronađete ovde.

Izvor: Privredna komora Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti