Okončana prva nedelja foto-konkursa Natura 2000 u kadru

Tokom prve nedelje nagradnog foto konkursa Natura 2000 u kadru, na naš sajt pristiglo je više od 150 fotografija.

Obožavaoci prirode i ljubitelji fotografije poslali su nam divne trenutke koje su zabeležili u prirodi. Stručni žiri nije imao lak zadatak da odabere tri najbolje, budući da su se takmičari izuzetno potrudili da ovekoveče momente u prirodi. Svoje fotografije i dalje šaljite putem ovog linka.

U selekciji najboljih nedeljnih fotografija učestvovali su: vođa projektnog tima EU za Naturu 2000 u Srbiji Ana Injigo, fotograf Bojan Džodan, multimedijalna umetnica Mina Radović i urednica Energetskog portala Nevena Đukić.

Oni će svake nedelje birati dvadeset najboljih fotografija koje su pristigle u prethodnoj nedelji, a autori će imati priliku da se u finalu nadmeću za neku od tri novčane nagrade:
1. Nagrada 60.000 dinara
2. Nagrada 45.000 dinara
3. Nagrada 35.000 dinara

Naša je namera da pokažemo važnost očuvanja biodiverziteta u Srbiji, a istovremeno i da prikažemo lepote naše prirode i raznovrsnost pejzaža u okviru mreže Natura 2000.

Teme na koje treba da se fokusirate su: priroda (nacionalni parkovi, prirodne lepote, biljni i životinjski svet, vodni resursi) i održivost ljudskih aktivnosti u zaštićenim područjima, održiva poljoprivreda, održivi turizam i druge komercijalne aktivnosti.

Eko foto-konkurs zajednički organizuju Energetski portal i EU projekat Natura 2000. Mreža Natura 2000 je mreža zaštićenih područja u svim evropskim zemljama koja ima za cilj da se sačuvaju najvrednije vrste i staništa.

Uskoro objavljujemo galeriju pobedničkih fotografija iz prve nedelje takmičenja.

Zapamtite: Fokus na prirodu i šaljite nam svoje fotografije!

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti