Visoka moda na Zelenom tepihu

Foto: Instagram (screenshot)

Neka od najvećih imena modnog sveta okupili su se na Zelenom tepihu u slavu održivoj modnoj industriji. Događaj je održan u La Skali u Milanu i inspirisan 500-godišnjicom smrti Leonarda da Vinčija. Soba je uređena u renesansnom stilu, što je organizovao direktor Hejmiš Bovls.

Dodela nagrada organizovana je u okviru „Camera Nazionale della Moda Italiana“ u saradnji sa organizacijom „Eco-Age“ koja pomaže brendovima da ostanu u okvirima održive mode.

Kako bi ukazali na važnost ove inicijative, gosti su bili obučeni u materijale koji se mogu reciklirati i time su pokazali kako visoka moda ne mora biti štetna po životnu sredinu.

Prema procenama britanskih stručnjaka, vrednost nenošene garderobe u ormanima je oko 30 milijardi funti u Velikoj Britaniji. Time su zaključili da odeća vrednosti oko 140 milijardi funti završi na deponijama svake godine.

Sam zeleni tepih napravljen je od „ECONYL®“ recikliranog najlona, od recikliranih mreža za pecanje i drugog najlonskog otpada.

Takođe, najavljeno je da će cveće i biljke koji su korišćeni kao dekoracija za događaj biti donirani gradu Milanu i ponovo posađeni.

Jelena Cvetić

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti