Održana TAIEX radionica o Nacrtu Zakona o zaštiti od buke

ministarstvo-poljoprivrede rtv.rs

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije saopštilo je da je krajem prošle nedelje održana dvodnevna TAIEX radionica kao jedna od etapa u pripremi Nacrta Zakona o zaštiti od buke.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospodin Aleksandar Vesić otvorio je radionicu i ovom prilikom istakao značaj ovakvih radionica i razmene iskustava sa zemljama u okruženju.

U saopštenju resornog ministarstva istaknuto je da je na radionici predstavljen preliminarni Nacrt Zakona o zaštiti od buke, ali i razmenjena iskustva sa zemljama članicama Evropske unije u okruženju kada je reč o usklađivanju i primeni propisa. Razgovaralo se i o praktičnim problemima u izradi strateških karata buke, procene i utvrđivanja potrebnih mera u akcionim planovima, kao i o obavezi izveštavanja.

Neki od učesnika radionice bili su predstavnici Bugarske, Italije i Hrvatske.

TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) – Tehnička pomoć i razmena informacija, je program u okviru Evropske komisije koji podržava administrativne strukture u cilju približavanja, primene i sprovođenja propisa Evropske unije. TAIEX sprovodi svoju pomoć kroz radionice, ekspertske misije i studijske posete administracijama zemalja članica Evropske unije.

Prezentacije sa radionice možete pogledati na sledećem linku.

Energetski portal

foto: rtv.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti