Održana radionica o klimatskim promenama za medije

klimatske promene economy.rs

U prostorijama Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Beogradu 25. novembra 2015. godine održana je radionica za medije „Klimatske promene: razumevanje izazova – obaveštenost o rešenjima“.

Radionica je organizovana u susret 21. konferenciji o klimatskim promenama u parizu COP 21, a medijima su predstavljeni materijali značajni za oblast klimatskih promena u Srbiji. Predstavljena su najnovija naučna saznanja o trendovima o promeni klime, međunarodne inicijative iz ove oblasti i njihov značaj za privredu, zakonodavstvo i institucije Republike Srbije, iskustva i izazovi u izveštavanju o klimatskim promenama. Osim toga, predstavljene su i publikacije iz oblasti klimatskih promena i zdravlja, poljoprivrede, voda i energetike i industrije koje priprema UNDP u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, a koje su zasnovane na podacima iz Prvog dvogodišnjeg ažuriranog izveštaja i Druge nacionalne komunikacije prema Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Organizatori radionice bili su Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a radionica je bila namenjena novinarima i urednicima koji prate oblasti energetike, klimatskih promena, ekologije, privredu, javne propise.

Preyentacije možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: economy.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti