Održana radionica o klimatskim promenama u Atini

skupstina.me atina klima

Od 4. do 6. novembra 2015. godine u Atini u Grčkoj održana je „Regionalna radionica za članove parlamenata, medija i drugih zainteresovanih strana o prilagođavanju klimatskim promenama u mediteranskom priobalnom području“.

Cilj pomenute radionice bio je informisanje članova parlamenata o tekućim i budućim međunarodnim i mediteranskim inicijativama i procesima o klimatskim varijabilnostima i promenama sa naglaskom na priobalna područja na Mediteranu, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Kako je navedeno u saopštenju Skupštine Crne Gore, na sastanku je istaknuto da je neophodno zajedničko delovanje na svim nivoima radi unapređenja dijaloga o zaštiti životne sredine na Mediteranu i neophodnih društveno ekonomskih uslova u cilju stvaranja kontinuiteta održivog razvoja u regionu. Osim toga, razmenjena su i iskustva i stavovi između učesnika regionalne radionice u oblasti klimatskih promena i održivog razvoja.

„Regionalnu radionicu za članove parlamenata, medija i drugih zainteresovanih strana o prilagođavanju klimatskim promenama u mediteranskom priobalnom području“ organizovala je Mreža parlamentaraca za održivi razvoj – COMPSUD.

Sandra Jovićević

foto: skupstina.me

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti