Održana panel diskusija o održivom razvoju

odrzivi razvoj pks.rs

Krajem novembra 2015. godine u prostorijama Privredne komore Srbije održana je panel diskusija „Održivi razvoj i kako ga postići?“.

Profesor dr Mihajlo Crnobrnja izjavio je na skupu da održivi razvoj podrazumeva i poboljšanje kvaliteta života ljudi, a da je očuvanje životne sredine od velikog značaja jer životna sredina ima veliki uticaj na energetske i industrijske politike, poljoprivredu i druge oblasti.

Predstavnik Privredne komore Srbije gospodin Dušan Stokić naveo je da je potrebno napraviti razliku između propisa i standarda, posebno kada je reč o pristupanju Evropskoj uniji. On je dodao je da je potrebno uvesti kao praksu da organizacije mere svoj uticaj na održivi razvoj i izveštavaju o tome.

Načelnik Odeljenja za upravljanje otpadom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Radmila Šerović istakla je da je potrebno povećati kapacitete kada je reč o reciklaži. Kako je navela, naročito je zapostavljena reciklaža stakla, tako da bi bilo dobro uspostaviti podsticajne mere za reciklažu otpadnog stakla kako bi se motivisala privreda.

Na panel diskusiji istaknuto je da je potrebno razmisliti i o formiranju posebnog ministarstva za ekologiju kako bi se obezbedila veća efikasnost u ovoj oblasti.

Panel diskusiju su organizovali Evropski pokret Srbija, Ekonomski poslovni forum i Privredna komora Srbije.

Sandra Jovićević

foto: pks.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti