Održana konferencija projekta „Partnerstva održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“

Foto: https://sr.wikipedia.org

Opština Zemun je nedavno bila domaćin završne konferencije projekta „Partnerstva održivog razvoja jedinica lokalne samouprave”, na kojoj je predstavljena javna manifestacija promocije ciljeva održivog razvoja, kao i pilot aktivnosti „Dovedimo prirodu u grad” i „Preduzetnički kompas”, koje su sprovedene sa Opštinom Ofenbah na Majni, saopšteno je iz ove opštine.

Кonferenciji je prisustvovalo 90 gostiju iz Nemačke i Jugoistočne Evrope, a delegaciju Zemuna, predvođenu predsednikom Skupštine Gradske opštine Zemun Nenadom Vranjevcem, činili su članovi Projektnog tima član Veća opštine Vladimir Кostić, Brankica Durković i Tanja Кukobat.

Nenad Vranjevac je istakao da je Opština Zemun sa Opštinom Ofenbah na Majni započela dugoročno partnerstvo 1956. godine i da su kao skladan i uhodan tim radili na ciljevima održivog razvoja koji se tiču dostojanstvenog rada i ekonomskog rasta, zaštite životne sredine i jačanja partnerstava i zasluženo su izabrani u 11 projekata.

Međunarodni projekat „Partnerstva održivog razvoja jedinica lokalne samouprave” finansiralo je nemačko Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj, a od 2016. do 2018. godine projekat su realizovale agencije „Globalni angažman” i „Zajednice jednog sveta”.

U okviru pilot aktivnosti „Dovedimo prirodu u grad”, na uređenu zelenu površinu između Magistratskog trga i Ulice Petra Zrinjskog postavljena je „mladenačka klupa” sa venjakom od ruža.

Projekat „Preduzetnički kompas” predstavlja 3.000 odštampanih brošura – kompletan vodič za preduzetnike.
Gosti iz Nemačke obišli su Veliko ratno ostrvo, staro jezgro Zemuna i zdanje Opštine Zemun, gde im je priređen prigodan kulturno-umetnički program.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti